Landgoed Vollenhoven

Landgoed Vollenhoven heeft een rijke historie die vijfhonderd jaar teruggaat. Het landgoed wordt ook wel “de parel van de Stichtse Lustwarande” genoemd.

Velen kennen het Landhuis, maar het landgoed heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er de Oranjerie, Stal Den Eijck, een historische moestuin, een koetshuis en een ijskelder. 

Er kunnen op Landgoed Vollenhoven allerlei soorten evenementen georganiseerd worden. Bruiloften, Uitvaarten, feesten, diners, vergaderingen, familiedagen, heidagen, seminars, presentaties en teambuilding. Op het landgoed zijn onder andere de gebouwen Stal den Eijck en de Oranjerie beschikbaar, ieder met een eigen karakter. 

Capaciteit

Min. aantal gasten 10 pers.
Max. aantal gasten (in overleg) aantal pers.
Oppervlakte 390 m2
Aantal ruimtes 3
Aantal parkeerplekken gratis parkeerplekken aanwezig
Plan je bezoek Vraag een offerte aan

Oranjerie 

Oranjerie Vollenhoven heeft op Vollenhoven tot 2022 zijn oorspronkelijke functie behouden, een gebouw waar kwetsbare planten kunnen overwinteren. Sinds 2022 is de Oranjerie jaarrond beschikbaar voor evenementen. De Oranjerie ligt achter de historische moestuin midden in het bos, waardoor de locatie rust en beslotenheid uitstraalt. De grote, hoge ruimte met de prachtige ramen en binnendeuren, en uitzicht naar buiten, is echt fantastisch!

De Oranjerie, 230 m2, is voor geschikt voor groepen van 40 tot 200 personen (afhankelijk van de opstelling). Wanneer ook de buitenruimte wordt gebruikt zou het aantal ook tot 350-400 mogelijk zijn. 

De Oranjerie beschikt over 100 gratis parkeerplaatsen, in overleg is er meer (betaald) pakeergelegenheid mogelijk.

 

Stal den Eijck

Stal Den Eijck ligt recht tegenover Landhuis Vollenhoven aan de andere kant van de Utrechtseweg. De boerderij wordt niet meer als zodanig gebruikt en ook de schapen met hun lammetjes zijn uit de stal verdwenen. De ernstig vervallen maar monumentale stal is in 2015 getransformeerd tot een eigentijdse sfeervolle ruimte. Bij de verbouwing is bewust gekozen voor duurzaamheid. Het leemstuc op de wanden zorgt voor een uitstekende akoestiek en werkt vocht- en warmte regulerend. De warmtepomp en haard zorgen ervoor dat de vloerverwarming zijn werk kan doen en de zonnepanelen op het dak zorgen weer voor de elektriciteit. Het regenwater van de daken wordt opgevangen in een grote tank voor de (moes)tuin. De fraaie houten gebinten geven de stal zijn unieke en authentieke uitstraling.

Door de inrichting is deze ruimte van 160 m2 zowel voor kleine als grotere groepen (van 10 tot 100 personen) zeer geschikt. De sfeer is een mix van moderne elementen als een donkergrijze betonnen vloer en een sfeervolle inrichting. Door de dakramen komt er voldoende daglicht naar binnen.

Stal Den Eijck beschikt over 75 gratis parkeerplaatsen.

 

Landgoed Vollenhoven

Het landgoed telt 110 hectare grond, waarvan grote delen bos zijn en weides. Deze natuurgebieden zijn (beperkt) inzetbaar als locatie voor bijzondere bijeenkomsten, als decor of als evenementen locatie. 

Ook heeft het landgoed een monumentale Engelse tuin en landschapspark. Deze stark onderhouden gebieden bieden de mogelijkheid om kleinschalige en bijzondere activeiten uit te voeren. Hier zijn ook verborgen pareltjes te vinden, zoals een monumentale theekoepel en een Engels terras.

Het fantastische Landgoed is in overleg ook te boeken, enkel vanaf 500 personen.

Goed om te weten is dat bij deze locatie elke boeking getoetst wordt op vergunning en/of meldingsplicht. 
 

USP's Landgoed Vollenhoven

  • Historische locatie in het midden van Nederland

  • Stal den Eijck en Oranjerie zijn exclusief beschikbaar

  • Landelijke locaties op een natuurlijke plek

  • Locaties zijn multifunctioneel en voor diverse gelegenheden beschikbaar

 

Locatiebezoek plannen?

Bel naar 030 - 69 66 121 of mail naar info@qeet.nl

 

Hoe kunnen we jou verrassen?

Neem contact op voor inspiratie voor jouw event!
Mail voor meer informatie naar info@qeet.nl 
of bel naar 030-69 66 121

Bel en plan je bezoek