Kaasfort

Onze heerlijk kazen komen bij het Kaasfort vandaan. Kaasfort Amsterdam is gevestigd in Fort Zuidwijkermeer in Assendelft aan de noordoever van het Noordzeekanaal. Het uit 1903 stammende fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, dat behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Sinds 2021 worden onder de keelkazematten (bomvrije ruimten met schietgaten) de kazen van Maître Fromager en kaas-affineur René Koelman gerijpt.

De dikke muren en de constante temperaturen van het fort maken het tot een perfecte rijpings- en opslaglocatie van de ruim 300 kazen uit zijn assortiment. Waar vroeger de omgeving werd beschermd, wordt nu het kaasambacht beschermd en uitgedragen onder de naam Kaasfort Amsterdam. 

In Kaasfort Amsterdam worden vijf soorten gerijpt: geit/schaap, witflora/romig, (half)hard, roodflora en blauwflora. Dit komt wereldwijd maar weinig voor en daar is hij dan ook trots op. De kazen worden in negen verschillende kamers gerijpt met elk hun eigen luchtvochtigheid en temperatuur, zodat iedere kaas op tijd op zijn eigen rijpheid en hoogtepunt komt. 

Hoe kunnen we jou verrassen?

Neem contact op voor inspiratie voor jouw event!
Mail voor meer informatie naar info@qeet.nl 
of bel naar 030-69 66 121

Bel en plan je bezoek