Thee van Nederlandse bodem

Wist je dat de thee op onze evenementen op Nederlandse bodem gekweekt en verwerkt wordt? Thee uit Nederland, ja écht waar!

Aantal voedselkilometers: 82 kilometer

Op de kwekerij van Johan in Zundert groeien winterharde theeplanten die ons voorzien van verse theebladeren maar ook van zuurstof.

Van de teelt, oogst en uiteindelijk verwerking tot een (h)eerlijke kop verse kwaliteitsthee: bij LocalTea doen ze alles zelf. Gezond voor lijf en hand. Door eerlijke handen geplukt.

De thee wordt van plant tot glas lokaal geproduceerd. Met respect voor zowel maker, drinker als de natuur. We blijven ver uit de buurt van pesticiden en kunstmest. Ook de verpakkingen zijn eenvoudig te recyclen. Doordat de plant winterhard is en geteeld wordt zonder verwarming, wordt er 99% energie bespaard.

Dat verschilt nogal, de productie van een kopje LocalTea vergeleken met thee van ver. De thee hoeft namelijk geen duizenden kilometers af te leggen voordat het in jouw kopje belandt. Hierdoor stoten we 96% minder CO2 uit. Maar we besparen ook 99.59% aan energie en 96.96% minder aan watergebruik.

 

Hoe kunnen we jou verrassen?

Neem contact op voor inspiratie voor jouw event!
Mail voor meer informatie naar info@qeet.nl 
of bel naar 030-69 66 121

Bel en plan je bezoek